Caffè Mauro’s koffeinfria alternativ. Cirka 25 % Arabica och 75 % Robusta. Efter att ha testat ”dekaf”-espresson på ett antal kunniga människor och espresso-kännare (som ingen kunde säga att det var en koffeinfri espresso), anser vi oss ha fog för att säga att detta är en riktigt bra koffeinfri espresso.
Med tanke på att tillgången på gröna bönor där koffeinet tagits bort, är liten, är detta en kanonprodukt!
Hur görs kaffet koffeinfritt?
När koffeinet tas bort från kaffet, görs detta redan innan kaffebönorna rostas.
Vattnet cirkuleras runt bönorna för att extrahera koffeinet. Vattnet dräneras bort och leds genom ett aktivt kolfilter.
Processen med att blötlägga bönorna återupprepas till dess att koffeinet är borta (ca 99%).
Artikelnr M1651 | Förpackning 500g – 5kg/kartong
Koffeinfri blandning med en fyllig och aromatisk smak gjord av en hög andel utsökta asiatiska Robusta bönor balanserad med det bästa Arabica bönorna från Brasilien och Sydamerika.
Ursprung: Brasilien och Vietnam