Maila: espresso@jbcoffeehouse.se Ring: 018-35 05 90
delicious
facebook
linkedin
  • KAFFE
  • SYRUPS
  • TILLBEHÖR
  • MASKINER
    • Espressomaskiner
    • Kvarnar
    • Kaffebryggare
    • Konsumentmaskiner
  • EVENT / UTBILDNING
    • Bra att veta
  • NYHETER
  • KONTAKT
    • Om oss
    • Service

Espresso hemma – på riktigt

25 juni 2012
by JB Coffeehouse
Comments are off

Grundaren av JB Coffeehouse, janne bonin (han skriver faktiskt sitt namn endast med gemena bokstäver!), har skrivit en fantastiskt bra bok utifrån hans och hans medförfattares stora passion för hantverket espresso.

Ur bokens förord:

Välkommen till ”Espresso hemma – på riktigt.” Välkommen att göra en riktigt god espresso. Som alla stora smakupplevelser är espresso en förvärvad smakupplevelse, och väl förvärvad kan man inte vara den förutan. Det är därför vi vill kunna brygga vår espresso hemma och njuta den när vi vill. Man dricker den ”naturell” eller mixar den till någon variant på espressomenyn…

Boken är skriven med utgångspunkt från det Italienska espressohantverket men naturligtvis beskrivs det faktum att man kan variera de olika parametrarna och skapa det som passar ens egen smak bäst… Likaså finns kapitel om botanik, koffein, kaffesorter, historik och naturligtvis om hur man skummar mjölk, allt för att ge läsaren en trevlig stund och förhoppningsvis en hel del ny kunskap.

Espresso hemma – på riktigt vänder sig lika mycket till nybörjaren som vill veta mer som till den mer vane som vill få mer kunskap och/eller en annan vinkel på redan förvärvade kunskaper… Vi är mycket noga med att påpeka det faktum att espresso inte är en statisk bryggmetod utan att de många parametrarna gör att olika resultat kan uppstå om man t.ex. bara ändrar bryggtemperaturen någon enstaka grad eller om man byter kaffesort… Alltså, med kunskaperna ur denna bok har man möjlighet att förstå vad som händer och göra förändringar som gör espresson ännu godare.

Några reaktioner om boken:

“Den är av tung kaliber och kommer att fungera som en orublig grund för alla andra böcker som må komma.
Den är precis, käll & informationssäkrad och passar in på kaffenördens hylla, bredvid stora lexikonsamlingen och i skolbänken.
Den är inte hypad, den är inte sexig, den är inte romantisk och den är inte poetisk, den förskönar inte och den babblar inte massa goja.
Den är en klassiker samma stund som den släpps, den är en referens, det är en faktabok, den är ett arkiv, den är sanning.
Den innehåller informationen ingen annan ger. Detta är en hemmabarista bok samtidigt som den passar på universitet.
Den har ett huvudsakligt innehåll som är fördjupningsbart!

Den är respekt.”

DC – Daniel Chomieniec,
Master Barista, kaffenälskare av stor rang, flerfaldig finalist i Barista Cup(R)

 

“jag fick mitt ex igår. började läsa direkt. detta är utan tvekan en av de bästa böcker om espressohantverket jag stött på. kanske lite väl kortfattad för oss som är nördar, men å andra sidan utan onödiga sidospår som ibland kan vara lite störiga. 

det märks också att boken bygger på ett äkta engagemang, och att det inte kompromissats med budkapet. än har jag inte hittat något tveksamt/konstigt/till synes felaktigt (vilket jag gjort i alla andra böcker jag läst). jag tycker också det känns väldigt trovärdigt att akademiker har faktagranskat de delar som ligger lite i periferin av vad en barista förväntas ha koll på (botanik, näringslära osv).”

Jemo – “kaffenörd” medlem på riktigtkaffe.se

« First‹ Previous2021222324

TIDIGARE

  • En kaffe latte består av kaffe, ångvärmd mjölk och lite skummad mjölk på toppen. Så här går du tillväga för att göra din perfekta kaffe latte hemma.Brygg en Caffè Mauro espresso – Enkel eller dubbel beroende på hur stark du vill att din latte ska bli.Värm därefter mjölken till ca 65°C eller tills mjölken börjar rykaVispa den tills den blir skummigHäll upp espresson och blanda i mjölken. med några skedar skummad mjölk på toppen. #caffemauro #jbcoffeehouse
  • Kaffeleverans till Öjn! JB Coffeehouse kommer att se till att alla hårt arbetande orkar med de långa dagarna med möten och mingel. Kom förbi DNB på Hamnplan 5 för en kopp kaffe gjordfrån vår grymma barista! Ses vi där? #almedalen #espresso #jbcoffeehouse #caffemauro
  • Sommar Stockholm betyder långa härliga frukostar hos @TantoJuicebar – med en kopp Caffè Mauro espressokaffe såklart.Ni har väl inte missat att det anrika kaffebolaget firar 70 år i år och vi även firar att vi samarbetet under 20 års tid. Otroligt stolta och glada för det fina samarbetet där flera miljoner kaffekoppar med Caffè Mauro kaffe har serverats i Sverige genom JB Coffeehouse!
  • Dricker du helst espresso, americano eller cappuccino?Vilket ckafé vill du helst dricka kaffe från Caffè Mauro på? Tagga kaféet i kommentarsfältet. #espresso #caffemauro
  • Beställ vårt egna ekologiska svenska bryggkaffe till ditt företag. En högvuxen Arabica rostad enligt svensk bryggkaffetradition. Ett fylligt & aromatiskt kaffe gjort på de finaste bönorna från Brasilien (pärlböna & Santos Extraprime), Colombia Exelso & Kenya. #kaffe #bryggkaffe #barista #jbcoffeehouse #caffemauro #coffee #hyrbarista #hyrbaristor #baristagram #caffee #bryggkaffe #event #mässa #företag #business #ekologiskt #kaffekopp #fika #företagsevent #events #b2b #baristagram

LÄS MER OM

  • Instagram
  • Mauro Challenge
  • Nyheter
  • Recept
  • Tävling

Om jbcoffeehouse

Våra tjänster innefattar försäljning, utbildning och konsultverksamhet inom espresso och specialkaffe. Dessutom hyr vi ut maskiner och baristor för mässor och företagsevent. Vi har som mål att på ett hållbart arbetssätt öka kvaliteten bland baristor, kaféägare och övriga som är aktiva i specialkaffesegmente.
 
Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi kan spara uppgifter om dig som t.ex. epost, namn, cookiedata m.m. för att ge dig en mer relevant upplevelse på vår webbplats. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Integritets- och personuppgiftspolicyn i sin helhet hittar duhär.